luni, 23 martie 2020

Recepția și postutilizarea construcțiilor.

Recepția și postutilizarea construcțiilor.

REGULAMENT
DE RECEPŢIE A CONSTRUCŢIILOR ŞI INSTALAŢIILOR AFERENTE
I. PREVEDERI GENERALE

1. Prezentul Regulament se aplică construcţiilor şi instalaţiilor aferente finanţate din bugetul de stat sau bugetele locale, cu excepţia prevederilor capitolului III1.
Recepţia constituie o componentă a sistemului calităţii în construcţii şi este actul prin care comisia de recepţie declară că acceptă şi preia lucrarea definitivată de construcţie şi instalaţiile aferente acesteia, cu sau fără rezerve, şi că aceasta poate fi dată în folosinţă.
Prin actul de recepţie se certifică faptul că executantul şi-a îndeplinit obligaţiile în conformitate cu prevederile contractului şi ale documentaţiei de execuţie, asumîndu-şi, totodată, pentru lucrările executate răspunderea prevăzută de lege.

2. În sensul prezentului Regulament, investitorul este juridică ce a încheiat contractul de executare a unor lucrări de construcţie, supraveghează mersul îndeplinirii lui şi preia lucrarea.
Executantul este partea contractantă care realizează lucrarea sau reprezentantul legal al acestuia, dacă lucrarea este realizată printr-o asociere.  

Pentru a continua studiul și a face tema pentru acasă faceți clic AICI



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu